От вчера – 21 август, бяха подновени дейностите за изпълнение на етап 1 от проекта за подмяна на централния водопроводен пръстен в Ботевград. Това стана възможно благодарение на отпуснатия от МРРБ нов транш от 220 000 лв. Средствата ще бъдат използвани от фирмата-изпълнител на проекта – „Водоканалстрой“ - Бургас, за подмяна на старите водопроводни тръби по улица „Георги Сава Раковски“ с близо 600 метра нови Ф280. По-конкретно - това е отсечката между кръстовището на улиците „Захари Стоянов“ и „Георги Сава Раковски“ (завоя при зала „Арена Ботевград“) и светофара на ул. „Георги Сава Раковски“ и бул. „България“ (кръстовището при зала „Георги Христов“). Също така ще бъдат подвързани и всички улици с нови отклонения и кранове.


След приключването на ремонтните дейности по новата отсечка, водоснабдяването от зала „Арена Ботевград“ до моста при бившия завод „Чавдар“ ще се извършва само по новата тръба и отклонения. 


Да припомним, че стойността на проекта за подмяна на централния водопроводен пръстен в Ботевград е 2 197 000 лева - държавно финансиране.