От вчера – 18 септември, бяха подновени довършителните дейности за изпълнение на етап 1 от проекта за подмяна на централния водопроводен пръстен в Ботевград. Това стана възможно благодарение на осигурения от общинското ръководство частен заем, за да може фирмата-изпълнител - "Водоканалстрой" - Бургас, да завърши обекта.


Довършителните работи включват подмяна на сградните водопроводни отклонения в участъка, в който е положена тръбата - от светофара на ул. "Георги Сава Раковски" и бул. "България" до моста при бившия завод "Чавдар", както и асфалтиране на разкопаните участъци.


Да припомним, че стойността на целия проект за подмяна на централния водопроводен пръстен в Ботевград е около 2 197 000 лева - държавно финансиране. В края на 2017 год. МРРБ отпусна 357 000 лева. В началото на тази общината трябваше да получи втория транш от общата сума - около 500 000 лева, но парите не бяха преведени. Поради тази причина проектът бе замразен. До момента писмата на общината до съответните лица, имащи отношение по този казус, остават без отговор. Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков - вече в оставка, не се отзова на нито една от предварително уговорените срещи с кмета Иван Гавалюгов.