В среща от днешния 4 кръг на Югозападната трета лига футболистите на Балкан загубиха гостуването си на Беласица Петрич с 3-2. Това бе трето поражение на зелените от началото на първенството, те имат и едно равенство.


Балканци първи отбелязаха гол и поведоха с 1-0 в 8-та минута чрез Владимир Георгиев. Веднага след центъра обаче домакините получиха като подарък една абсолютно измислена и несъществуваща дузпа, вкараха я и изравниха 1-1. В 17-та минута Беласица поведе с попадение на Владимир Кабранов с удар около точката на дузпата.


В средата на второто полувреме Балкан изравни, след като Кристиян Ковачев прониза с диагонален удар вратата на Беласица. В 81-та минута обаче защитата на Балкан се пропука и допусна Васил Божинов да излезе сам срещу вратаря, за да направи 3-2.


В следващия кръг другата събота, 31 август Балкан по програма почива заради нечетния брой отбори.


В другте мачове: Рилски спортист - Банско 1-1, Ботев Ихтиман - Вихрен 1-1, Сливнишки герой - Чавдар Етрополе 3-2, Миньор Перник - Перун Кресна 5-0, Оборище - Спортист Своге 0-1, Септември Симитли и Доброславци играят от 20.00 ч. на електрическо осветление, в този кръг почива Марек.