През изминалите почивни дни доброволци преобразиха две детски площадки – срещу детска ясла „Здравец“ в Ботевград и в централната част на село Скравена, с рисунки и разчертания за различни забавни игри и състезания. Основен организатор на инициативата е Лили Димитрова, позната сред местната общественост като инициатор и на други доброволчески дейности с хуманитарна насоченост. Тя е предоставила необходимите материали и пособия за преобразяване на детските площадки. По думи на Лили Димитрова те са закупени със средства, предоставени от дарители. 


Доброволческата инициатива в детската площадка в Ботевград бе предхождана от вандалски акт – някои от новите уреди за фитнес на открито бяха изпотрошени. Те са закупени със средства в размер на 9 918 лева, събрани от благотворителната кампания „Жълти стотинки за здрав дух в здраво тяло“, организирана също от Лили Димитрова, и монтирани от работници на общинско предприятие БКС. 


Напълно разбираемо, вандалската проява предизвика остри реакции сред добросъвестни граждани, които ги изразиха в социалната мрежа „Фейсбук“. Нашата млада съгражданка Лили Димитрова написа: „Хиляди БЛАГОДАРНОСТИ за вандализма! Шапка Ви свалям за бързата реакция! Дори заедно не успяхме да съберем средствата за закупуване на съоръженията толкова бързо, колкото НЯКОИ ги счупихте! И не искам повече да чета оплаквания - какво и защо нямаме!?! Отговора сами виждате на снимката!“. 


В друг свой пост, по повод инициативата за преобразяване на двете площадки, Лили заяви: “Никой не може да „СЧУПИ“ ентусиазма ни за ПО-ДОБРО!!!! Ако има свободни желаещи, да пристигат!“.