Жител на Врачеш е задържан за причинена смърт на гръбначно животно


Около 11:55 часа вчера жителка на Врачеш сигнализирала в полицията за умъртвено куче в близост до дома й. При извършения оглед на местопроизшествието в присъствието на ветеринарен лекар е установено немаркирано безстопанствено куче от неустановена порода с входни рани по тялото. Резултат на незабавните оперативно-издирвателни действия, предприети от служители на РУ - Ботевград, е установен и задържан извършителят на деянието. 54-годишният мъж от същото село е предал доброволно две законно притежавани от него ловни пушки. По случая е образувано досъдебно производство под наблюдението на районната прокуратура.


Мъж от Литаково е обвинен за палеж


След приключване на действията по разследване, проведено от служители на РУ - Ботевград, в качеството на обвиняем за извършено престъпление по чл. 330, ал.1 от НК е привлечен 38-годишен от Литаково, запалил едноетажна сграда на значителна стойност в селото. На обвиняемия е наложена мярка за неотклонение „подписка“.


Пътнотранспортно произшествие на главен път 1-1


Около 6:20 часа на 11 септември в РУ - Ботевград постъпил сигнал за пътнотранспортно произшествие на главен път 1-1 в района на 209 км. При огледа на местопроизшествието е установено, че влекач „Рено“ с полуремарке е катастрофирал в паркирана пътностроителна техника-сонда. Водачът на тежкотоварния автомобил е изпробван с дрегер. Резултатът от пробата е отрицателен. При инцидента няма пострадали, нанесени са само материални щети по ТИР-а. По случая е образувано досъдебно производство.