Под звуците на химна на Република България и посрещане на националния флаг бе открита новата учебна година във всички училища в община Ботевград. 


Кметът Иван Гавалюгов бе гост на тържеството в ОУ „Н. Й. Вапцаров“. Заместник кметовете Борис Борисов и Цветелин Цветков уважиха празника по повод първия учебен ден съответно в ППМГ „Акад. проф. д-р Асен Златаров“ и ТПГ „Стамен Панчев“. Секретарят на общината Стефка Граматикова пожела на добър час на учениците в ОУ „Кирил и Методий“ - Ботевград. Николета Иванова – началник отдел „Хуманитарни и социални дейности“ гостува в ОУ „Васил Левски“ – Ботевград. Завеждащ образованието – Саня Илиева, присъства на тържеството в ПГТМ „Стамен Панчев“. 


Представители на общинската администрация бяха гостите на учебните заведения в селата. 


По повод първия учебен ден за всички първокласници имаше книжки с послание от кмета Иван Гавалюгов. До всяко училище той изпрати поздравителен адрес, който гласи: 


Приемете моите сърдечни поздрави по случай началото на учебната 2019/2020 година! 


Днес, на Първия учебен ден, всички ние - учители, ученици и родители се прекланяме пред духовното огнище на българина – училището, което винаги е било и ще бъде един неизчерпаем източник на познания, сила и авторитет. Този ден е празник за всички нас, защото винаги е символизирал стремежа на българина към мъдрост, духовност и просвещение! 


УВАЖАЕМИ УЧИТЕЛИ,


Вашата мисия на духовни просветители носи със себе си най-голямата отговорност – изграждането на личностите, които след време ще са отговорни и за нашето бъдеще. Затова следвайте призванието си с отговорност, вдъхновение и усърдие, предавайте мъдри уроци на нашите деца, за да се превърнат в интелигентни и достойни граждани на община Ботевград и Република България!   


СКЪПИ УЧЕНИЦИ,


Светът на знанието е безценна книга, чиито страници ще разкрият пред Вас необятни светове, изпълнени с неизчерпаеми възможности! Разлиствайте я с желание и любознателност, за да осъществите своите мечти и да се превърнете в добри и стойностни хора!  


МИЛИ ПЪРВОКЛАСНИЦИ,


Трепетът във Вашите сърца днес изпълва въздуха с неповторимата енергия, съпътстваща всяко ново начало. Желая Ви тези красиви емоции да бъдат Ваш верен спътник в класните стаи и ученическия живот! Бъдете здрави, любознателни и не забравяйте, че учението е прозорец към света! 


НА ДОБЪР ЧАС!