Тази вечер в Исторически музей – Ботевград бе открита изложба на различни предмети, получени като дарение през последната година. Eкспозицията се намира във фоайето на втория етаж.


„От септември 2018 година до днес 17 човека са дарили експонати на нашия музей. Благодарим на всички от сърце" – каза при откриването Рени Лазарова - директор на музея. 


На събитието присъстваха повечето от дарителите. След откриването на изложбата се състоя церемония по връчване на свидетелствата на хората, откликнали на събирателската дейност.


Един от големите дарители на музея е Община Ботевград. Тя е дарила картини, стари пишещи машини, албуми със снимки и други. От името на Общината свидетелството получи секретарят  - Стефка Граматикова.


Цветелина Делина пък получи свидетелството от името на майката на Радослав Делин. Преди няколко месеца родителите на ботевградския художник, който си отиде от този свят преди пет години, са дарили на музея неговата картина „Цветя“.


„През последната година хората ни даряваха различни предмети, от сукмани, през картини и географски карти, до стари документи и месингова мелничка за кафе“ – съобщи Рени Лазарова, след което обяви новата дарителска кампания 2019-2020 за открита.