Тимът на Балкан загря за Суперкупата на страната следващата седмица с победа над Рилски спортист с 87-83 в контрола, играна в „Арена Самоков“. Срещата за трофея срещу Левски Лукойл е на 3-и октомври.


  Наставникът на ботевградчани Йовица Арсич имаше възможност да включи в игра новото попълнение Дейшон Найт, който пристигна в България само преди дни. Рилски спортист, който наскоро триумфира в домашния турнир в Самоков, сега не успя да стигне до успеха. Отборът от Самоков стартира новия сезон в НБЛ с домакинство на Спартак Плевен на 5-и октомври, а Балкан започва с мач срещу Черноморец ден по-късно.


  След равностойно начало ботевградчани взеха малък аванс от 27:25 в края на първата част. Рилски спортист поведе с 6 точки - 39:33 в средата на втората четвърт, но Балкан обърна до 50:44 минута преди почивката и на полувремето водеше с 52:47. Шампионите притиснаха противника след почивката и след 24:19 в третата част, дръпнаха със 76:66 преди четвъртата част. Домакините опитаха да измъкнат победата в края и намалиха до 2 точки пасива си минута и половина преди сирената, но в крайна сметка Балкан не позволи обрат. Гостите направиха по-малко грешки и превъзхождаха съперника в борбата под коша. Людмил Хаджисотиров отново не можеше да разчита на Златин Георгиев и Игор Кесар, а Балкан бе без Марко Паич.


 Брандън Браун бе най-резултатен за Рилски спортист с 22 точки, като добави 2 борби и 5 асистенции, а Зейвиър Джонсън се отчете с 19 точки и 7 борби. Йордан Бозов завърши с 11 точки.


 За Балкан Марко Радонич реализира 18 точки и добави 6 борби и 3 асистенции. Трима играчи вкараха по 14 за успеха - Дейшон Найт, Джордан Калахан и Димитър Димитров. За близо 22 минути на терена Найт добави още 6 борби и 3 асистенции.