Международният ден на възрастните хора – 1 октомври, се отбелязва тържествено от всички пенсионерски клубове на територията на община Ботевград. Празничното честване в ботевградския клуб „Детелина“ започна в 10 часа с посещение на Борис Борисов – изпълняващ длъжността кмет на Община Ботевград, и Стефка Граматикова – секретар. Борисов поздрави възрастните хора и ги увери, че и занапред Общината ще бъде съпричастна към техните нужди и проблеми. Той им пожела да са здрави, да се радват на достойно дълголетие, да са обичани и ценени от техните синове, дъщери и внуци, както и още много поводи да се събират и празнуват заедно. 


От името на възрастните хора благодарност към общинското ръководство поднесе Мария Илиева – председател на пенсионерски клуб „Детелина“. „Благодарим Ви, че допринесохте за това Ботевград да стане още по-красив! Уверена съм, че ще продължавате да работите със същия устрем и с вдъхновение! Защото младостта носи борбен дух и се стреми все по-нагоре, към върховете.“, каза тя. 


Празникът продължи с литературно-музикална програма, подготвена от членове на клуба. Последва изява на малчуганите от ДГ "Звънче".  Те зарадваха възрастните хора с песни, танци и стихове, подготвени специално за случая.    


По повод днешния празник Община Ботевград е превела средствата, с които подпомага дейността на пенсионерските клубове, стана ясно по време на тържественото честване. Клуб „Детелина“ е получил 2 100 лева. 


През днешния ден общинското ръководство ще се срещне с възрастни хора и от други пенсионерски клубове. 


Първи октомври е обявен за Международен ден на възрастните хора с решение на Общото събрание на ООН от 14 декември 1990 г. На този ден всички ние засвидетелстваме  уважение и признателност към хората от третата възраст и техния принос към обществото.