Клубове от цялата страна взеха участие в националния детски турнир по таекуон-до версия ИТФ за купа „Плевен“. Надпреварата се проведе на 5 октомври, като в нея премериха сили повече от 150 деца. Организатор на събитието е Спортен клуб по таекуондо „Атила“ – Плевен, с президент Даниел Цаков. Той се осъществява с подкрепата на Българската федерация по таекуондо ITF, Община Плевен, Общински съвет по наркотични вещества – Плевен, Лайънс клуб Плевен и фирма „Агрола“. За четвърта поредна годна турнира се провежда под патронажа на председателя на Общинския съвет - Мартин Митев, които откри състезанието в зала „Спартак“.


За първа година турнирът има и международно участие в лицето на отбор от град Охрид, Македония. Надпреварата бе само в дисциплината спаринг, в три възрастови категории – 8-9, 10-11 и 12-13 години. 


Ботевградсият клуб „Таек-кион“ се включи в състезанието с петима състезатели. Те завоюваха 2 златни, 2 сребърни и 1 бронзов медал. 


Ник Диков спечели златото при момчета 9-10 г. до 40 кг. 


Ивайла Цакова стана първа при 11 годишните момичета в категория над 55 кг. 


Никол Кръстанова взе сребро при деца 8-9 години до 30 кг. 


Цвети Георгиева остана втора при момичета 12-13 години над 55 кг. 


Васил Дюлгерски, за когото това бе първо състезание, спечели първия си бронзов медал при най-малките - 8 годишни момчета, в категория до 30 кг. 


След доброто представяне в Плевен, състезателите на Таек-кион започват подготовка за предстоящите държавни първенства.