Повече от 150 деца от клубове по таекуон-до версия ИТФ от цялата страна мериха сили в Плевен на  Национален детски турнир за купа „Плевен“, който се проведе на 05 октомври .Състезанието бе само в дисциплината спаринг.
За четвърта поредна годна надпреварата се провежда под патронажа на председателя на Общинския съвет Мартин Митев, който даде старт на състезанието в зала „Спартак“ и пожела успех на участниците.
За първа година турнирът има и международно участие в лицето на отбор от град Охрид - Македония. Състезателите мериха сили в три възрастови категории: 8-9 години, 10-11 години и 12-13 години.
Организатор на Четвъртия национален детски турнир по таекуон-до за купа „Плевен“ е Спортен клуб по таекуондо „Атила“ – Плевен с президент Даниел Цаков и с подкрепата на Българската федерация по таекуондо ITF, Община Плевен, Общински съвет по наркотични вещества – Плевен, Лайънс клуб Плевен и фирма „Агрола“. Традиционно, проявата е под патронажа на председателя на Общински съвет – Плевен.


Петима ботевградски състезатели взеха участие в детския турнир, като донесоха 2 златни, 2 сребърни и 1 бронзов медал:
• Ник Диков спечели златото при момчета 9-10 г. до 40 кг.
• Ивайла Цакова стана първа при 11 годишните момичета в категория над 55 кг.
• Никол Кръстанова взе сребро  при деца 8-9 години  до 30 кг.
• Цвети Георгиева остана втора при момичета 12-13 години над 55 кг.
• Васил Дюлгерски, за когото това бе първо състезание, спечели първия си бронзов медал при най-малките 8 годишни момчета в категория до 30  кг.
След доброто представяне при децата, състезателите на Таек-кион започват подготовка за предстоящите държавни първенства.


Текст и снимки: Борислав Витков
Таекуон-до клуб "Таек-Кион"