На подготовка в Ботевград за предстоящия европейски шампионат по спортна акробатика са женската тройка и женската двойка, които ще представят България във възрастовата категория от 12 до 18 години. Те тренират под ръководството на своите лични треньори, а от 14 октомври им предстои осемдневен лагер с националния отбор, който ще бъде в София до заминаването им за европейското.


Тройката ни е в състав Дария Иванова, Стейси Василева и Габриела Боевска, неин треньор е Добринка Николова. Те са заедно от доста време, за разлика от двойката, която бе сформирана съвсем наскоро, в началото на юли. Връхчето е Елена Босилкова от Ботевград, която ще представи България заедно с участничката в няколко големи шампионата Теодора Кръстева от бургаския клуб "Нефтохимик 2011". Треньор на женската ни двойка е Гергана Денева от клуба от Бургас. Под нейно ръководство смесената ни двойка Мариела Костадинова и Панайот Димитров станаха олимпийски шампиони на Младежката олимпиада в Буенос Айрес.


Европейският шампионат по спортна акробатика е в израелския град Холон, познат на ботевградските любители на спорта от битките между баскетболния отбор на Балкан и Апоел Холон в Топ 16  на турнира за Купата на ФИБА Европа.


Националите ни заминават за Израел на 22 октомври. В квалификациите двойката и тройката ще представят темповото си и балонсово съчетание на 24 и 26 октомври. Както винаги, конкуренцията при женските видове е най-голяма. Засега са подали заявки за участие 31 тройки и 28 двойки. За финалите, които са на 27 октомври, се класират първите 8.