Новото футболно игрище във Врачеш се намира в двора на ОУ “Отец Паисий“. То е изградено със собствени средства на Община Ботевград.


Наред с обновената детска градина във Врачеш, новото футболно игрище е поредна стъпка към осигуряване на необходимите условия за по-добър живот на младите хората в селото, подчерта в приветственото си слово Борис Борисов – изпълняващ длъжността кмет на Община Ботевград. Той пожела: “Нека това игрището да се ползва с добро настроение от младите хора на Врачеш и на него да се организират емоционални и изпълнени с енергия футболни турнири.“.


Борис Борисов изрази надежда, че новото футболно игрище ще бъде първата стъпка за възраждане на футбола във Врачеш. Той съобщи пред присъстващите, че Общината има намерение да възстанови футболния стадион на Бошова ливада, който отново да се превърне в едно предпочитано и оживено място за футболни срещи и други спортни прояви. 


Новото футболно игрище бе открито с празничен водосвет, отслужен от отец Димитър. Последва ритуал по прерязване на лентата, който бе изпълнен от Борис Борисов и досегашния кмет на селото Марин Бончовски. 


Поздрав към всички присъстващи бе танцовото изпълнение на фолклорен състав “Мургаш“ – с. Врачеш с ръководител Радослав Цветанов.


Преди да бъде изигран първият мач върху терена на новото футболно игрище, Марин Бончовски връчи документите, удостоверящи официалната регистрирация на футболен клуб “Мургаш“ – Врачеш. Той пожела на футболистите успешно представяне в предстоящите надпревари.