Изпит за черни колани проведе родната федерация по Таекуон-до - ITF. Събитието се състоя от 11 до 13 октомври в Благоевград. На него се явиха 19 състезатели от цялата страна. Всичките успешно положиха изпита пред взискателната комисия начело с корейския гранд мастер Ким Унг Чол (9-ти дан). Този изпит се провежда веднъж в годината. 


Двама състезатели от клуб „Таек-кион“ бяха допуснати до изпита, това са Цветелин Кръстанов и Цветомир Йолов. Те тренират от 10 години и са многократни републикански шампиони, както и национални състезатели. 


Първия ден от изпита бе физическа подготовка, която включва спринт 100 м., бягане 600 м. и 5 000 м. за време, лицеви опори, коремни преси, клякания и тест за гъвкавост - динамична и статична. След това се проведе и изпит по теория, анатомия, история на спорта и терминология. 


Вторият ден от оценяването включваше базова техника - форма, спаринг - свободен и състезателен и самоотбрана.


В последния ден от изпита състезателите показаха умения по: чупене с крак на различни височини, силово чупене на дъски, керемиди и тухли с различни техники на ръце и крака.


И двамата състезатели от клуб „Таек-кион“ се справиха отлично, като показаха знания и умения, придобито с упоритост и постоянство.