Българските Ай Ти Еф таекуондисти, се завърнаха от силният международен турнир Сърбия Оупън 2023, който се проведе на 21 октомври в Нови Сад. 


45 клуба от 15 държави мереха сили в оспорваните битки. Българите завоюваха общо  127 медала в дисциплините спаринг и форма. 


Цветелина Георгиева от „Таек-кион“  бе обявена за най-техничен състезател на турнира. Тя спечели 3 златни медала. В дисциплината форма при девойки старша възраст Цвети победи Сара Фабианович от Сърбия и Росина Камбурова от Севлиевския клуб Тервел, а на финала с Елена Янеска от Македония завърши също с победа. 


Тъй като в началото на следващата година Цветелина Георгиева минава във възрастовата група на жените, тя реши в този турнир да участва и в двете възрастови групи. При девойки старша възраст в категорията до 64 кг., нашето момиче победи Анета Козикова от Словакия и Димитра Фламориду от Гърция. В дебюта и при жени в категория до 62 кг., Цвети показа, че основателно може да претендира за златните титли в тази категория. 


Първа среща с Тиана Янкович от Словенският  клуб Скорпион Любляна завърши с победа. Втора среща определи за опонентка Анджела Батич от Сръбски Соко.


След тези резултати, Цветелина Георгиева бе обявена за най-техничен състезател на турнира и освен трите златни медала, тя получи и купа.


Четвъртият златен медал спечели Калин Петков, който победи в дисциплината форма за юноши старша възраст 1-2 груп.


В дисциплината спаринг той бе елиминиран на четвъртфиналите от Иван Чеканаров от клуб Хоук Банско.


Сребърни медали спечелиха Павел Василев, който победи молдовец, но остана втори на спаринг за мъже в категория +92 кг., след като загуби на финалната си среща от представител на клуб Асеновец и  Виолина Белякова в дисциплината форма при момичета 14-15 години в категория до 55 кг.


Трети места имат Маргарита Геровска, в дисциплината спаринг при момичета 12-13 години + 55 кг. и Камелия Игнатова в същата възрастова група в по-леката категория до 50 кг.


Жребият определи трудна група от опоненти на Никол Кожухарова и тя не успя да се класира в тройката наградени.


Подготовката на състезателите продължава. През следващият месец те ще вземат участие в международния турнир Пловдив Оупън, на който се очакват над 500 участници от 17 държави.


Треньорът Борислав Витков предвижда участие с по-голям брой състезатели и съответно още златни титли.