Нигерийският център Кени Аделеке идва в България утре. Пристигането му в "Лукойл Академик" се забави с няколко дни, тъй като се оказа, че 206-сантиметровият баскетболист е в САЩ със зелена карта, а не с американски паспорт.

Аделеке ще се включи веднага в подготовката на отбора. В игрова обстановка треньорският щаб Любомир Минчев - Йордан Колев ше могат да го видят следващата седмица. Във вторник "Лукойл Академик" отлита за Кипър, където ще участва в турнир заедно с отборите на "Керавнос" и "Аполон" Лимасол, който победи тази вечер в Правец с 90-69.

До дни се очаква договор с шампионите да подпише националът Димитър Ангелов. След родния си "Тунджа" Ямбол крилото е обличал екипите на още един български тим - ЦСКА, и на два от южната ни съседка Гърция. Като баскетболист на "Арис" Солун Ангелов игра срещу "Лукйл Академик" в мач от турнира за Южната конференция на ФИБА Европа, когато начело на "студентите" бе Петко Маринов. Миналия сезон игра с екипа на "Олимпия" Лариса.

Тази вечер Ангелов вкара 11 точки за новия си тим срещу "Апоел" Лимасол. Шампионите не позволиха на отбора от Кипър да поведе нито веднъж. Ден по-рано, също в Правец, "Аполон" загуби с 1 точка разлика от "Спартак" Плевен, след като последната част имаше аванс от 15 точки.

Най-резултатен тази вечер в мача бе Ненад Чанак с 20 точки. От другите нови попълнения Тим Пикет и Антонио Бъркс завършиха с по 12 точки, Христо Николов отбеляза 13, а Веселин Веселинов - 5.