Иван Димитров Петков е роден в Новачене. Отрасъл е в родното си село и живее там. Женен е, с три деца. Има техническо образование. Работил е в Кметството на Новачене. В момента работи в “Инфраструктура“ в ЕПИК 1. 


“Не във всяко населено място, където се избира кмет, успяхме да се спрем да подходяща кандидатура. Нямаме практика просто да предлагаме някого, ако не сме сигурни в неговите качества, не сме убедени в неговия морал, в неговата ценностна система, в неговите знания и умения и най-вече в неговото желание за работа. Един кмет може да реши много проблеми и да свърши много работа в едно населено място, ако иска да работи. Ако не иска – ще си намери хиляди оправдания. Изпитах го на гърба си през изминалия мандат. Имаше кметове на села, които прехвърляха своите ангажименти и отговорности, проблеми, които те могат и би трябвало на решат, на Община Ботевград. Но имаше и работещи кметове, които бяха изключително полезни на своите населени места, това каза кандидатът за кмет на Ботевград Иван Гавалюгов при представяне на кандидатурата на Иван Петков пред жители на село Новачене вчера. –Убеден съм, че той е изключително стойностен човек. Затова Ви агитирам да го подкрепите на предстоящите избори. Той ще бъде на Ваше разположение денонощно, ще се отзовава на всеки проблем. Лично поемам ангажимент пред Вас да контролирам, че това обещание се изпълнява“, добави Иван Гавалюгов.


От своя страна Петков благодари на Иван Гавалюгов за гласуването доверие.  


За мен хората ще бъдат еднакви. Няма да ги деля по етнос и религия. Ще работя еднакво добре за всички жители на селото. Това каза в обръщението си към присъстващите кандидатът за кмет на Новачене.


Иван Петков представи накратко основните задачи, за изпълнението на които ще работи, ако поеме управлението на селото. Част от тях са: 


Въвеждане на мерки за енергийна ефективност в ОУ “Васил Левски“; Ремонт на  физкултурния салон на училището, който бе построен през 2006 год., но няма акт 16 и е опасен за децата; Изграждане на детска площадка в парка в центъра на селото; изграждане на мини футболно игрище близо до училището; Възстановяване на баскетболното игрище в двора на училището; Асфалтиране на улици; Почистване на нерегламентираните сметища и обозначаване на мястото за изхвърляне на строителни отпадъци; Укрепване на участъци от коритата на реките Рударка и Новаченка; Да се удовлетвори подписката на домакинства за газификиция; Да се подмени водопровода от резервоара до селото; Да се монтират енергоспестяващи лампи по главния път; Ремонт на моста на пътя за Гурково и на по-малките пешеходни мостове по реките Рударка и Новаченка; Възстановяване на обществените чешми; Възраждане на спорта и на традициите в селото.


През изминалия мандат /2015 – 2019 г./ Община Ботевград, под управлението на Иван Гавалюгов, е осигурила над 319 000 лева за село Новачене. В момента в това населено място се реализира най-голямата и съществена инвестиция - подмяна на остарелия водопровод. Средствата за нея са осигурени по проект за подмяна на водопровода в селата Новачене, Скравена и Литаково. Общата му стойност е около 7 000 000 лева. 


 


Купуването и продаването на гласове е прeстъпление!