През настоящата година Младежка фондация „Арете“ обяви конкурс за три стипендии, подпомагащи трима ученици от ромския етнос, които през  учебната  2019/2020 година ще завършат средното си образование и си поставят за цел да продължат обучението си във висше учебно заведение. Условията към кандидатите бяха: да са от ромския етнос;  през учебната 2018/2019 год. да са постигнали минимален успех отличен 5.50; да представят есе на тема „Моето бъдеще е…“. 


Претендентите за стипендия, отговарящи на всички условия и представили необходимите документи, трябваше да се явят на интервю, което бе решаващо за избора на тримата победители. Днес  стана ясно, че един от тях е Кати Костадинова – ученичка от 12-ти „Б“ клас на ТПГ „Стамен Панчев“, специалност „Телекомуникации“.  Тя е завършила 11-ти клас с отличен 5.95, научи наш репортер. Желанието й е да продължи  да изучава същата специалност в Техническия университет в Габрово. 


Кати Костадинова е избрана и за доброволец на Младежка фондация „Арете“. Тя ще представлява нашия регион. 


Наградата на Кати е стипендия в размер на 500 лева. Тя ще получи сумата на два транша - за първи и втори учебен срок по 250 лева. Парите за стипендиите са осигурени от доброволческа инициатива и от дарител, съобщават от фондацията. 


Да припомним, че Кати Костадинова е носител на втора награда за поезия от четвъртото издание на Националния литературен конкурс „Стамен Панчев“. Тя е и сред лауреатите на регионалното състезание „Забавни технологии“, което се организира всяка година от катедра „Електроника, компютърни системи и технологии” на Колеж по енергетика и електроника – Ботевград  /база на Техническия университет в София/. Кати бе и в отбора на ТПГ „Стамен Панчев“, който завоюва призово място в регионалния кръг на състезанието „Мога и зная как“.