За поредна година Община Ботевград участва в инициативата „Мениджър за един ден” на Джуниър Ачийвмънт България. В рамките на днешния работен служители от общинската администрация, заемащи управленски и експертни длъжности, ще споделят своя професионален опит с четирима ученици – трима от ПМГ „Акад. проф. д-р Асен Златаров“ и един от ПГТМ „Христо Ботев“.   


Абитуриентът от Профилирана природо-математическа гимназия  Милен Яничков, който е роден във Враца, но живее и учи в Ботевград, поема днес управлението на община Ботевград. Той бе посрещнат в кметския кабинет от временно изпълняващия длъжността кмет – Борис Борисов. Преди да се запознае отблизо с кметските задължения, Яничков сподели пред местните медии, че най-напред иска да се информира как се вземат и изпълняват решенията, свързани с ремонта на уличната мрежа в общината. 


Виктория Луканова от същото училище бе приета от зам.-кмета Цветелин Цветков. След като двамата се запознаха и поговориха, те поеха към строителните обекти в Ботевград. 


Възпитаничката на гимназията Никол Нецовска избра да изпълнява длъжността „Експерт" в отдел „Хуманитарни и социални дейности“.  Стоян Стоянов – ученик от ПГТМ „Христо Ботев“, прояви интерес към работата на експертите в дирекция „Сигурност и обществен ред“. 


“Мениджър за един ден” е една от най-значимите инициативи на JA Bulgaria. Целта ѝ е да даде начало на кариерната реализация на ученици и студенти на възраст между 16 и 23 години. По време на инициативата висши държавни управници и утвърдени мениджъри от всички сфери на бизнеса и обществения живот помагат на младежите да се запознаят с реалната работа на съответната институция или компания в рамките на един работен ден. 


„Мениджър за един ден“ е в пълен синхрон с политиката на Европейския съюз образованието да бъде с практическа насоченост, за да могат младите хора да получат истинска подготовка за реалния свят на бизнес отношенията. Тазгодишното издание се провежда в рамките на днешния работен ден.