И тази година малчуганите от подготвителна група „Многознайко - Слънце“ в Детска градина „Славейче“ отбелязаха 13 ноември - Световен ден на добротата. Празникът премина под мотото „Звездопад от добрини“.


Възпитаниците на Веселка Николова и Маргарита Христова представиха пред всички деца от детската градина драматизация по приказката „Златната връвчица“ на Георги Райчев. Малчуганите разбраха кой е дядо Нейко и сирачето Камен, както и за добротата и как тя спохожда този, който върши добрини без да очаква отплата за тях. 


Също така с много настроение, желание и ентусиазъм те изпълниха стихотворения и песни, посветени на добротата, която откриваме в милата дума, усмивката, в подадената за поздрав ръка, в утринната роса, в слънцето.


В края на тържеството всяка група в детското заведение получи звездичка с пожелание за щастие, късмет и вяра в добрите дела. 


Световният ден на добротата се отбелязва от хора по целия свят, които искат светът да стане по-добро място, добрите постъпки и добрите мисли да съпътстват ежедневието на всеки човек.