С Ъ О Б Щ Е Н И Е


Унищожена е трайна туристическа маркировка след употреба на огнестрелно оръжие


Зачестили са вандалските прояви с унищожаване на трайна туристическа маркировка в района връх Етрополска Баба и връх Мургана (Западна Стара планина на билото между градовете Етрополе, Челопеч и с. Мирково). 


През 2018 година с финансовата помощ на община Етрополе и с безвъзмездния труд на много доброволци от страна на член на Туристическо дружество „Насам – натам“ се поднови туристическата маркировка в тази част на Стара планина. На всички възлови  разклони на територията бяха поставени указателни стрелки (табели), които да информират и насочват туристите за посоките и времето за достигане до съответните обекти – хижи, върхове и интересни местности.
През месец юли тази година е получен сигнал за простреляни (продупчени от куршуми) две табели на разклона от билото към хижа Мургана в местността Попова чучурка. В началото на месец ноември Туристическо дружество „Насам – натам“ са получили нов сигнал за простреляна (продупчена от куршуми) табела на разклона от билото към село Мирково в югозападното подножие на връх Етрополска Баба.
Стрелянето по туристически табели е грозен вандалски акт и може да доведе до неприятни последици за туристите. Всички ние трябва да сме съвестни граждани и да не толерираме подобни постъпки!


Източник: Общината