Както до сега, и тази годишнината от Освобождението на Етрополе от турско робство беше съпътствана от поредица мероприятия. Повечето от тях ви направихме съпричастни чрез материалите на Етрополската секция на нашия сайт.
Както е по традиция, кулминацията беше празничен концерт. Въпреки неприятното мъгливо време навън, салонът беше доволно напълнен с публика.
 Слово, посветено на годишнината, произнесе Росица Христова- заместник-кмет на  община Етрополе. Беше обявено, че са изпратените Поздравителни адреси  от проф. дтн инж. Цоло Вутов /словото беше прочетено от сцената/ и от инж. Драгомир Драганов - изпълнителен директор на „Елаците-Мед“ АД.
Концертът беше разделен условно на три части и започна с прекрасните изпълнение на група „Грамофон”. Репертоарът им беше от руски военни и съветски песни. Сполучливо подбрани за празника, с талантливото си изпълнение тримата грабнаха сърцата на етрополската публика.
Професионалното изпълнените народни танци на ТА „Балканска младост”, с ръководител Калинка Пушкарова, направиха вечерта на хората в салона наистина празнична.
При втората си поява на сцена, момчетата от група "Грамофон" грабнаха отново публиката с палитра от незабравимите и вечно живи руско-цигански романси, песни от филми и песни от съвременната руска естрада.
За изпълнителите на тазвечерния концерт бяха поднесени две прекрасни кошници с цветя от името на Кмета на община Етрополе и Председателя на Общинския съвет.