След като две формации от подрастващите на БК Балкан - момчетата до 16 и до 14 години,  приключиха успешно участието си в първите турнири на Централноевропейската зона на Младежката Евролига, след няколко дни започва участието си в нея трети отбор на клуба. Това са момчетата до 15 години.


Треньор на тима, както и на този на представилия се блестящо на завършилия в неделя първи турнир за момчета до 14 години в Будапеща, е Николай Пеев. Нашите момчета са в група С, а първата надпревара е от четвъртък до неделя в словашкия град Левице.


В групата са 9 отбора. Освен Балкан, това са още Байерн Мюнхен от Германия, унгарският Шопрон Шпортишкола, БК DIV от Белград,  друг сръбски ким - КК Флаш, италианските Академи Баскет Фиденца и Палаканестро Варезе, румънският Дан Дачиян от Букурещ и домакините от СБК Юниор Левице.


В Словакия възпитаниците на треньора Николай Пеев ще изиграят мачове с 4 от тези отбори. На 29 ноември,  петък сутринта срещат Шопрон Шпортишкола, а следобед играят с италианския Фиденца. На 30 ноември техен съперник е другият италиански тим - Палаканестро Варезе, а на 1 декември се изправят срещу Байерн Мюнхен.


В отбора на Балкан са включени три момчета от тима на 14-годишните - Александър Гавалюгов, обявен за най-добър играч на първия турнир в Будапеща, Велизар Георгиев - с приза за най-полезен играч на Балкан, и Стефан Стефанов. Групата заминава за Левице в сряда.