След завръщането от първия турнир в Унгария, треньорът на Балкан /14/ Николай Пеев бе изключително доволен от представянето на своите момчета. В унгарската столица те взеха максимума, като постигнаха победи и в четирите си изиграни срещи. И оглавяват временното класиране с унгарския ASE Atomcity Paks, който е със същия актив. С 3 победи и 1 загуба е италианският Колидж Баскет.


С тези два тима, както и с турския Суадие от Истанбул и полския Пьотровка Радом нашите момчета ще играят във втория турнир, който е през февруари в полския град Радом. Целта е след този втори турнир Балкан за заеме едно от първите две места, които дават право на участие в плейофите.


"Няма как да не съм щастлив от успешния старт в първия турнир - каза след завръщането в Ботевград Николай Пеев. - Доволен съм не само от четирите победи. Още по-радостното е това, че показахме добри баскетболни умения - както отборни, така и индивидуални. Момчетата напредват с добри темпове, това направиха дори и в мачовете в Будапеща.


В залата в унгарската столица присъстваха доста родители на деца от останалите отбори. И те също бяха впечатлени от нашата игра, като дори ни аплодираха. Бащата на едно от момчетата от един от отборите от Германия поиска среща с мен, на която попита дали може неговият син да се готви през лятото няколко седмици в Ботевград.


Искам лично да благодаря на Траяна - майката на Виктор Димитров. Тя осигури чисто нови екипи, специално за нашия отбор. И в Будапеща момчетата изглеждаха като манекени, почувствахме се наистина като част от това шоу, каквото е Младежката Евролига. Трябва да подчертая, че всички останали отбори бяха облечени по същия начин - с всичко необходимо за екипировката на един отбор. Благодаря ѝ специално, че намери спонсор, а също и за това, че вложи сили и собствени средства, за да осигури всичко това."


Само два дни след завръщането от Будапеща, пред Николай Пеев предстои ново предизвикателство. Той е начело и на 15-годишните на Балкан, които от петък също започват своето участие в Младежката Евролига. Първият турнир е от 28 ноември до 1 декември в град Левице, Словакия. "Мисля, че с тази възраст ще ни бъде по-трудно, в тази възраст отборите са по-обиграни, имат и повече ръстови състезатели. Но се надявам отново на много добро представяне. Като целта ни е да имаме добра изходна позиция преди втория турнир, който ще бъде в началото на следващата година в Ботевград."