Вечерта на 30 ноември т.г. дамите от Инер Уил Клуб - Етрополе организираха в ресторанта на хотел „Еверест” Коледна благотворителна вечер.
Гости на тържеството бяха:
Заместник-кметовете на община Етрополе Росица Христова и Станка Димитрова, Общински съветници на община Етрополе и жените от Клуб „Ева 2000”. Росица Христова поздрави всички, като пожела на Клуба нови прикрасни неща за благото на жителите на Етрополе и Общината.
Тази година темата, по която работят клубовете в Интернешънал Инер Уил е под наслов: „ЗАЕДНО МОЖЕМ“.
Клуб Етрополе избра да работи под мотото: „Етрополе - един по-красив и съвременен град”.
След прекрасната композиция, която са нарекли „Роклята”, Националният Химн и този на Инер Уил, последва приветственото слово на Ивета Билева -  чарт-президент на Инер Уил клуб - Етрополе:
„Мили приятели, за четвърта поредна, но не и последна година, ние дамите от Инер Уил Клуб - Етрополе организираме благотворителна вечер. Позволявам си всички Вас да нарека наши приятели, тъй като Вие 4 години сте съпричастни към нашите каузи и дела.
За 2019/2020 президент на клуба е г-жа Павлинка Енчева. От нейно име и от името на всички дами от Клуба искам да изкажа огромната си благодарност на всички Вас, дошли за пореден път да подкрепят идеите ни.
Добротата е да кажеш на някого добра дума, да благодариш, да помагаш, да подкрепиш и да вдъхновиш някого. Правете добро: за приятелите, за родителите си, в училище, сред природата.  Правете добро, Вие сте тези, които ни вдъхновявате да продължаваме да работим в името на Добротата.
И нека си спомним, че колкото и да ни е дадено, много ще се очаква от нас. И, че истинското уважение идва от сърцето и се проявява в делата ни.
В навечерието на Коледните празници Ви пожелаваме: бъдете здрави, бъдете добри и дарявайте доброта, защото Заедно можем.
Каузата,  на която е посветена тазгодишната благотворителна вечер е подчинена на обичта ни към нашия роден град и е под мотото: „Етрополе – един по-красив и съвременен град”. Събраните тази вечер средства ще инвестираме в изграждането на светещи обемни букви в центъра на града.”
След което пред гостите се завъртя един прекрасен калейдоскоп от богата артистична програма, много изненади и  томбола с атрактивни награди. Една незабравима,  прекрасна вечер.
Сътвориха я: популярният изпълнител и музикант Сунай Чалъков, танцовите двойки от Клуб по спортни танци „Денс – София”, с ръководители Иван Терзиев и Стойчо Соколов.
За доброто настроение се погрижи и Танцов ансамбъл „Балканска младост” с ръководител Калинка Пушкарова.
И се завъртя един невъобразимо красив калейдоскоп от руски и спортни танци, български фолклорни танци и хора, естрадната и поп музика.
Създаденото празнично настроение грабна сърцата на присъстващите, които се хванаха на хорото или изпълниха площадката за танци.
Да не говорим за онези, чиито късмет ги споходи чрез разиграната томбола. Най-впечатляващи и запомнящи се в този момент бяха щастливите емоции на децата, чиито родители бяха късметлии и печелеха.


Още допълнителна информация:
Инър Уийл е една от най-големите доброволни организации на жени в света, със статут на неправителствена организация към ОOН и има представителства в Женева, Ню Йорк и Виена.
В момента  има клубове в повече от 100 страни, като 26 от тях са в България! 
Inner Wheel клуб - Етрополе се състои от 19 члена.


Вечерта беше подходящ момент за своеобразен отчет на Инер Уил Клуб - Етрополе за направеното през четирите години от неговото съществуване. 
През изтеклата година са реализирани  следните инициативи:
• Дарихме парични награди за даровити деца от СУ „Христо Ясенов” и
ОУ „Христо Ботев“ - гр.Етрополе.
• Направихме и обзаведохме с подходящи играчки и други пособия детски кът пред детската клиника на болницата в Етрополе.
• Дарихме парични средства за изграждане на паметник на генерала от пехотата Павел Христов в родния му град Етрополе.
• В НЧ "Тодор Пеев-1871» гр.Етрополе изцяло ремонтирахме залата за репетиции на ТА "Балканска младост".
• По повод „Международен ден на Земята“ дарихме храсти и дървета на детските градини и училищата в гр. Етрополе.
• След направен ремонт на спалните помещения в Етрополски манастир „Света Троица“, закупихме и дарихме спално бельо за всичките 21 стаи.
• По повод 45-годишния юбилей на ДГ „Звънче“ гр.Етрополе, дарихме парична сума.
• Дарихме парична сума и на ОУ „Христо Ботев“ по повод 50-годишния му
юбилей.
• За 1-ви юни – Международния ден на детето организирахме парти за децата в неравностойно положение в гр.Етрополе.
• По инициатива на INNER WHEEL гр.Етрополе, съвместно с кафе „Маргарита“ бе обособен кът „Свободна библиотека“.
За първия учебен ден всички първокласници от гр. Етрополе получиха
светлоотразителни елеци, дарени от дамски клуб Инър Уийл - Етрополе. За откриването на площадка по безопасност на движението в двора на градината, светлоотразителни елеци получиха и децата от ДГ «Еделвайс»
• Организирахме прегледи на 15 жени за измерване на стрес и жизнени функции на органите в тялото.
• На Коледната благотворителна вечер през 2018 година, с Ваша помощ, събрахме средства на стойност 8 930 лева!
Каузата, за която работехме бе подмяна на съоръженията в
детска ясла „Патиланци“! Проектът излезе на стойност 8649 лева.
• Всички реализирани проекти през настоящата година са на стойност
11 105 лева. Разликата бе поета от дамите на Инър Уийл – гр. Етрополе!
Каузата, за която тази вечер сме се събрали е под мотото: «Етрополе – един по-красив и съвременен град».
Средствата, събрани тази вечер, ще бъдат инвестирани в изграждането на светещи обемни букви в центъра на града.


Водещи на вечерта: Симона Борисова и Лилия Лазарова.


Презентация: Даниела Петрова.


Текст и снимки: Христо Христов