Мениджърът на Ливърпул Рафа Бенитес направи интересна съпоставка между голмайстора на тима Фернандо Торес и новата звезда на Манчестър Юн Димитър Бербатов. Според испанеца, Хлапето без всякакво съмнение е най-добрият нападател в света, а покупката му през миналото лято е много по-рентабилна от трансфера на Бербо при "червените дяволи".

"Привличането на Торес беше голям удар за нас. Платихме сериозна сума на Атлетико (Мадрид), но знаехме, че взимаме  млад играч, който ще се развива. Сега цената му е още по-висока", заяви Бенитес пред News of the World.

Фернандо Торес струваше на мърсисайдци около 20 милиона паунда, но още в първия си сезон на "Анфийлд" вкара фантастичните 33 гола, от които 24 само в Премиър лийг.

Попитан какво мисли за двата най-скъпи трансфера това лято - на Бербатов в Юнайтед и на Робиньо в Манчестър Сити, Бенитес отговори, че нито един от тях не е толкова добър, колкото Торес. "Има много качествени играчи в Европа, но Фернандо е над всички. Не бих го заменил никога и за никого. Няма да кажа на колко го оценявам, защото ще излезе, че  искам да го продам. Истината е, че той е безценен за Ливърпул".

Наставникът на мърсисайдци вярва, че един ден Торес ще надмине постиженията на Тиери Анри, който се превърна в истинска легенда за Арсенал и Висшата лига, преди да отиде в Барселона. "Анри беше много силен в прибивите по фланга и играта човек срещу човек. Той е изключително умен и притежава завиден опит, затова знае как да е най-опасен за съперника. Но Торес също е интелигентен футболист, макар и още млад. Сигурен съм, че ще става все по-добър", сподели Бенитес.