От четвъртък до неделя – 23 до 26 януари, в Ботевград ще се проведе вторият турнир от централноевропейската зона на Младежката Евролига EYBL за момчета до 15 години.  В него  Балкан с треньор Николай Пеев ще има нелеката задача да се класира сред първите два отбора, които дават право на участие в последващите плейофи.


След първия турнир, който бе есента в Левице, Словакия, нашите момчета имат 2 победи и 2 загуби и заемат временното пето място. Ще припомним, че в Левице те победиха Шопрон Шпортишкола от Унгария със 127-50 и италианския Академия Баскет Фиденца с 84-56,  загубиха от Палаканестро Варезе с 53-81 и от Байерн Мюнхен само с 2 точки – 74-76.


След този първи турнир начело без загуба в четирите си мача са Палаканестро Варезе и Байерн Мюнхен. Те се срещат помежду си в Ботевград.


На трето и четвърто с по 3 победи и 1 поражение са румънският Дан Дачиян и словашкият Левице. С тях Балкан ще играе в Ботевград.


На шесто и седмо място са сръбските DIV Basket и КК Флаш с по 1 победа и 3 загуби. На последните две места са италианският Фиденца и унгарският Шопрон без нито една победа.


 


Програмата за мачовете на Балкан:


23 януари, четвъртък


18.00 ч. Балкан – DIV Basket Белград


24 януари, петък


20.00 Балкан – Юниор Левице Словакия


25 януари, събота


13.30 Балкан – Дан Дачиян Букурещ


26 януари, неделя


14.00 Балкан – КК Флеш Сърбия