Победител в направлението „Пожарогасителна и спасителна дейност“ (областен етап) и с номинация за участие в националния конкурс е мл. инсп. Ивелин Георгиев Цветков, пожарникар в РСПБЗН - Ботевград. С правилната си преценка, смелост, себеотрицание и своевременни действия служителят е спомогнал за бързото ликвидиране на три пожара през изминалата година, недопускайки да пострадат негови колеги и граждани, намиращи се на мястото на инцидентите. Наградата му бе връчена от заместник- областния управител на Софийска област Николай Николов, който отправи пожелание за здраве и успехи към всички огнеборци и спасители.


Победител в направлението „Държавен противопожарен контрол и превантивна дейност“ стана инсп. Георги Красимиров Кръстанов от РДПБЗН - София. Служителят е участвал в оценката на важни за страната инфраструктурни  проекти, свързани с ремонти на тунели на автомагистралите „Тракия“ и „Хемус“, както и в оценката на инвестиционен проект за строеж на най- голямата логистична база в страната. Награждаван е за проявена инициативност и постигнати високи професионални резултати. Наградата му бе връчена от директора на ОДМВР - София ст. комисар Николай Спасов, който благодари за отличната комуникация и координация на действия, постигната между екипите на полицията и пожарната в областта.


Наградата за номинация в категорията „Отличени в Националния конкурс „Пожарникар на годината“  връчи директорът на РДПБЗН - София комисар Георги Иванов. Тя единодушно бе присъдена на кмета на община Драгоман Андрей Иванов. По негова инициатива през 2013 г. е създадено доброволно формирование „Драгоман“. Неговите членове са участвали в овладяването на над 23 пожара в трудно достъпни местности, в ежегодни демонстрационни занятия в училища и детски градини съвместно с огнеборците от РСПБЗН - Сливница, както и в редица информационни кампании за противопожарна безопасност и в благотворителни кампании. Приемам тази награда с чест и благодарност, най- вече като знак на обществено признание към неуморните усилия на доброволците и тяхната ръководителка, изтъкна Андрей Иванов. Той използва повода да изкаже своето задоволство от професионализма на огнеборците и високото ниво на взаимодействие между тях и общинската власт.