Футболната звезда Димитър Бербатов, капитанът на волейболния ни тим Пламен Константинов и режисьорът Явор Гърдев са тримата номинирани за званието "Мъж на годината".

За първи път в 17-годишната история на конкурса класацията се организира от "Дарик" - досега то се правеше от списание "Клуб М".

Гласуването в сайта www.manoftheyear.bg ще продължи 25 дни, като посетителите ще могат да следят промените в класирането.

Името на победителя ще бъде обявено на 10 ноември, а самата церемония по награждаването ще се състои във Военния клуб в началото на декември.
Номинираните
 
Димитър Бербатов е най-скъпият ни футболист. За да го има, Манчестър Юнайтед плати рекордните 30,75 милиона паунда. През 2008 година Бербатов сбъдна мечтата си да играе за "червените дяволи".

За Пламен Константинов 2008 не сред най-леките години. През лятото гръмна скандалът, че капитанът на националния ни отбор по волейбол май имал "завишени показатели на забранени субстанции". Впоследствие се оказа, че е чист.

През 2008 Явор Гърдев пусна по кината първия си филм – „Дзифт". През юни спечели наградата за режисура на Московския кинофестивал, а през юли стана баща за втори път. Гърдев е първият режисьор в ТОП 3 на конкурса "Мъж на годината".

Официален сайт на конкурса - www.manoftheyear.bg