Цялото дело, което беше образувано в Административен съд - София област е на база жалби, които са с фалшив подпис. Жалбите са срещу решението на ОИК да остави кметът на Ботевград Иван Гавалюгов на поста си. Тези жалби са подадени от името на две политически парти, които не участват в общинския съвет, а тези подписи са подправени. Ние сезирахме главния прокурор, а после преписката се препрати през ВКП, Окръжна прокуратура, Районна прокуратура - Ботевград и Районна прокуратура - София. Тук питам дали има нагласа върху тази преписка да не се работи с това размотаване. Това каза адвокат Атанас Черногорски в ефира на „Честно казано с Люба Кулезич“. Той защитава кметът на Ботевград Иван Гавалюгов пред Административен съд - София област.


„На лице са фактите, че подправянето на подписи е извършено най-вероятно на 3.01, охранителните камери в определени институции и куриерската служба кой е пуснал данните се пазят около 30 дни, предполагам, а вече оставам само 3 дни, през които може да се събере това доказателство. Ако тези 3 дни приключат тогава Прокуратурата трябва да охрани доказателства при условия на неотложност, но тя бездейства“, коментира още Черногорски.


Не трябва да се позволява политически течение да влияят на Прокуратурата и тя да бездейства и да не събере доказателства, да вземе съответните документи, които са с положен фалшив подпис, да извърши експертизи. Също така Прокуратурата трябва да вземе записите от охранителните камери, да разследва кой е пуснал в куриерската фирма съответните пощенски пратки. Ако беше направила това, щеше да установи, че става дума за член на Общинската избирателна комисия, който е от квотата на една управляваща партия. Вследствие на което щеше да се установи още, че същият човек в съдебно заседание депозира в оригинал товарителницата и касовия бон от куриерската служба. След като изпратих писмо до „Спиди“, ми беше отговорено, че касов бон се издава само в един екземпляр, и то на човека, който е пуснал пратката. Във въпросното съдебно заседание този човек депозира в оригинал фискален документ, където бяха калкулирани и двете пратки от двете политически партии, като един касов бон", разясни още адв. Черногорски.