На 6 ноември 2016 г. ще се проведе референдумът, иницииран от „Шоуто на Слави“. Според последните изисквания, които прие Централната избирателна комисия, трябва да бъде учреден нов Инициативен комитет в подкрепа на референдума. За да бъде регистриран ИК, са необходими 2500 подписа.
Петте пункта в страната  за събиране на подписи за регистрацията на Инициативния комитет от „Шоуто на Слави“ ще работят на 14, 15, 16 и 17 септември от 17:00 до 19:00 часа. Един от тях е в Ботевград, на площад „Саранск”,
Филип Станев, сценарист в „Шоуто на Слави”,  днес присъства на отварянето на пункта за събиране на подписи и отговаряше на въпроси на граждани.
„Най-естественото нещо в една демократична държава е народът да бъде питан. У нас обаче явно не е така – коментира Филип Станев.-  Сега трябва да  правим нова подписка за нов инициативен комитет. После може да се окаже, че е нужен друг иницитивен комитет, който да провери работата на сегашния  и т.н. и т.н.”.
Филип Станев благодари на всички ботевградчани, които подкрепиха с подписите  си провеждането на референдум по въпроси, инициирани от „Шоуто на Слави”.