В първия си мач от започналия днес в полския град Радом втори турнир от централноевропейската зона на Младежката Евролига за момчета до 14 години отборът на Балкан се наложи убедително над италианския Колидж Баскет със 74-48 /15-7, 25-11, 23-14, 11-16/. Това бе пети пореден успех на възпитаниците на треньора Николай Пеев - в първия турнир през ноември те спечелиха и четирите си мача.


Тази победа на Балкан означава на практика, че въпреки оставащите още три мача отборът не може да бъде изместен от едно от първите две места, даващи право на участие в плейофите през пролетта.    Утре от 14.30 часа е вторият мач на нашите момчета с унгарския Жирош Академия. А в събота в последните си две срещи играят последователно с най-сериозния си съперник - другия тим от Унгария Атомсити Пакс, а след това и с турския Суадие от Истанбул.


Най-резултатен за победата на Балкан срещу Колидж Баскет бе Александър Гавалюгов с 28 точки, той направи дабъл-дабъл с 10 овладени борби, има и 7 асистенции. С 15 точки е Велизар Георгиев, който овладя 9 борби, има и 6 отнети топки. Виктор Груев отбеляза 12 точки, с 11 и 7 борби е Стефан Стефанов.


В първия мач от днешната програма германският орше Академия победи след продължение Суадие от станбул с 84-67, като любопитното е, че след равенството в редовното време допълнителните 5 минути завършиха при резултат 17-0.