Днес следобед момчетата на Балкан до 14 години изиграха втория си за деня мач и последен от втория  турнир на Централноевропейската зона на Младежката Евролига. Те спечелиха срещу турския Суадие от Истанбул с 55-40 /18-16, 8-8, 14-8, 15-8/.


По този начин възпитаниците на треньора Николай Пеев завършиха на второ място след двата проведени турнира, но постигнаха основната си цел - класирането за плейофите, за което право имат първите два тима в крайното класиране. Пред тях е унгарският Атомсити Пакш, от който нашите записаха единственото си поражение в двата изиграни турнира. Момчетата от унгарския град Пакш, в която се намира единствената АЕЦ в страната, имат още два мача - с германските Байерн и Порше Академия, но едва ли ще загубят и двата.


В срещата с тима от турската столица Балкан игра без Александър Гавалюгов, на когото бе дадена почивка. В първия мач днес с унгарския Атомсити на два пъти си изкълчваше глезен - веднъж в края на първата четвъртина, след това в последната част.


Най-резултатен с 15 точки бе Велизар Георгиев, който овладя и цели 19 борби под двата коша, като има и 6 асистенции.  С 12 точки и 9 овладени топки е Виктор Груев.


А в деня на своя 14-ти рожден ден Стефан Стефанов направи впечатляващ дабъл-дабъл от 12 точки и 14 борби.  И бе обявен за най-добър за отбора в тази среща. За рождения си ден Стефан получи и торта от родителите на част от момчетата и фенове на отбора, които бяха заедно с тях в Полша.  В игра за Балкан влязоха всички момчета.


За най-добър играч на Балкан на турнира бе определен Велизар Георгиев. А Александър Гавалюгов бе включен от организаторите в идеалната петица на втория турнир в Радом.


Групата тръгва за България утре с полет до Букурещ и след това с автобус до Ботевград.