Баскетболният отбор на Балкан - момчета до 16 години, загубиха и четирите си мача от втория турнир на централноевропейската зона на Младежката Евролига, който се проведе в унгарския град Орослан. Те бяха без един от основните си играчи Мартин Маринов, който не взе участие зцаради контузия. По този начин те не успяха да се класират за предстоящите плейофи в тази възраст.


В първата си среща воденият от Виктория Маринова отбор отстъпи пред унгарския Жирош Академия с 51-73. След това загуби от сръбския КК БЕКО със 71-80, от румънския Клуж-Напока с 59-97 и в последния си мач в неделя и от словенския Леоне Айдовшчина със 76-92.


След първия турнир през октомври в Клуж-Напока момчетата на Балкан имаха 3 победи и 1 загуба. Те спечелиха мачовете си срещу италианския Перуджа с 84-76, унгарските Орослан с 67-44 и Дебрецен с 83-74 и загубиха единствено от чешкия Сокол Пражски със 78-88.


На втория турнир в Орослан, обаче, не се яви италианският Перуджа и резултатите на останалите отбори с този тим бяха анулирани. Така в крайното класиране Балкан остана на седмо място от осем отбора с баланс от 2 победи и 7 загуби.


Напред в плейофите продължават КК БЕКО от Сърбия и Жирош Академия от Унгария, които са с 5 победи и 2 поражения. На местата от 3 до 5 с по 4 победи и 3 загуби са Дебрецен, Клуж-Напока и Айдовшчина Словения. На шестото място е Сокол Пражски с 3 победи и 4 загуби, на последното осмо място е домакинът на втория турнир - Орослан Лайънс, с 1 победа и 6 поражения.