И тази година, в навечерието на един от най-хубавите български празници - Баба Марта, Общинска читалищна библиотека „Иван Вазов” - Ботевград организира творческа работилница за мартеници. Най-развълнувани от наближаването на 1 март са децата. С огромно желание те изработват собственоръчно мартеници и поздравителни картички за най-бликите си. 


Първите гости на творческата работилничка днес бяха група ученици от 4-тите класове на ОУ „Васил Левски“ в Ботевград. С помощта на екипа на библиотеката учениците си припомниха легендите за мартеницата и приказките за Пижо и Пенда. След това всички заедно се впуснаха да майсторят мартеници. Всяко дете вложи нещо от себе си, за да създаде един красив и неповторим символ на пролетта и възраждащата се природа. 


За веселото настроение и спорната работа на участниците допринесоха детските песнички, които звучаха по време на заниманията. 


Проявата предизвика приятни емоции у всички. Тя се провежда в детския отдел на библиотеката. Утре - 28 февруари, от 15 часа, Творческата работилница отново очаква децата, желещи да изработят мартеници и поздравителни картички.