Тази вечер в среща от 20 кръг  на НБЛ Балкан постигна разгромен успех като домакин на А1 Академик  със 101-72. И запазва първото място в класирането с 19 победи и само една загуба.


Мачът на 7 март в Арена Ботевград протече при доста необичайна обстановка. Заради обявената грипна епидемия в цялата страна на някои места от трибуните не се допускаше публика – това бяха секторите зад пейките и на двата отбора, бяха отцепени и  половината места зад двата коша по същата причина.


Срещата се състоя със съгласието и на двата отбора, но с условието, че ще се спазват гореизброените ограничения, защото една от възможностите бе мачът да се играе без зрители. Присъстващите в залата станаха свидетели на един резултатен мач, изпълнен с доста добри изпълнения, главно на играчите на Балкан. Те превъзхождаха през цялото време,  водеха в резултата 39.51 минути и превъзходството им бе ярко изразено.


За първи път разликата стана двуцифрена в 14-та минута при 39-28, а в 17-та вече бе достигнала двайсет точки. Втората четвъртина завърши 29-9, а полувремето при 59-35. Три минути след началото на третата част преднината на Балкан стигна 30 точки при 67-37, същата разлика се получи и в 33-та минута – 90-57.


Петима от победителите са с двуцифрено изражение на вкараните точки. Марко Радонич бе най-резултатен с 20, той има и 6 борби, 4 асистенции и 5 отнети топки. Дейшон Найт отбеляза 17, Митко Димитров е с 14, с дабъл-дабъл от 13 точки и 11 борби е Михайло Секулович, с 12 точки и 5 асистенции е Кейси Бенсън.


Дебют пред публиката на Балкан направиха двамата нови играчи Божидар Аврамов, завършил с 6 точки и Денислав Вутев, вкарал 8 точки и овладял 7 борби..От Балкан в този мач не взе участие единствено Кени Хол. Според хора от клуба той не е имал здравословни проблеми.


За Академик дабъл-дабъл от 18 точки и 12 борби направи Цветомир Чернокожев. Със 17 точки е Николай Грозев, 12 има Андрей Иванов, с 10 е Александър Милов.


В следващия кръг, който програма е в събота, 14 март Балкан гостува на Черно море Тича.


Сн.: БК "Балкан"