Спортният директор на баскетболния Академик Пловдив Тина Димитрова обяви решението на клуба ЗА спиране на първенството в НБЛ в този момент, без да се играе повече от сезона.

"Нашето мнение е абсолютно категорично, на президента Васил Врачев, моето и на треньора Асен Николов. Пуснали сме вече и чужденците си. Искаме прекратяване на първенството. Аз няма какво да доказвам, че обичам баскетбола. Ситуацията е много тревожна. Няма как да запазиш състава си в тази обстановка. Много искам да греша. Всеки ден съм в контакт с хората в Италия и съм наясно какво се случва", заяви Тина Димитрова пред bgbasket.com.

"Не сме мислили конкретно за ситуацията при приключване в момента. Ясно е, че отборите в челото се притесняват за темата, класирането е от значение за евротурнири. Но дори Балкан да е шампион, не виждам на кого ще му е сладка тази титла," допълни Тина Димитрова и за вариантите при слагане на точка в момента.

Предложението на Академик Пловдив бе подкрепено и от Рилски спортист.

"Нашият спонсор няма да спре да дава пари в тази ситуация, човек, който дава пари и в момента на болници и други, той е невероятен. Погрижили сме се за всички, говорили сме с играчите, те са наясно със ситуацията, уведомени. Тук, в ситуацията на подобна криза, винаги ще има губещи, но мисля, че ще са доволни. Същото важи и за треньори на подрастващи, говорили сме с президента за това нещо," увери Тина Димитрова.