Само за една седмица в дарителската сметка на Община Ботевград са събрани над 28 000 лв. Тя бе открита с цел набиране на средства за подпомагане дейността на МБАЛ Ботевград и социалните заведения на територията на общината в условия на извънредна ситуация, свързана с COVID-19.


Към момента служителите на общинската администрация са дарили общо 12 000 лв., баскетболистът Александър Везенков - 10 000 лева, маратонецът Христо Стефанов - 3 000 лв., както и още няколко граждани с по-малки суми. Това съобщи кметът на Община Ботевград – Иван Гавалюгов пред местните медии днес. Той благодари на всички, отделили лични финансови средства в този труден момент, в това число и фирма „Лекс груп“, която директно се е свързала с МБАЛ – Ботевград. 


В общинската администрация вече е постъпил списък от управителя на МБАЛ – Ботевград д-р Пламен Китанов, в който са упоменати нужните материали и апаратура.


Със заповед на кмета е създадена комисия, в чийто състав влизат служители в общинската администрация, д-р Илин Черняшки - председател на Общински съвет – Ботевград, както и по един представител от групите в местния парламент.


Първото заседание на комисията ще се проведе през следващата седмица, като нейните решения ще бъдат оповестени в местните медии.


„Със създаването на тази комисия целим да има максималната обективност, прозрачност и целесъобразност при изразходването на събраните средства“, подчерта кметът Иван Гавалюгов.


Още информация - във видеото под текста!