Парадоксална ситуация се получава в деня на започване на мъжкия баскетболен шампионат - 10 октомври. Ден преди първия мач, в който нашите са домакини на "Черно море" Варна, стана ясно, че големият от братята Лилови - Любомир, ще носи зеления екип и този сезон.

Фрапиращото е, че той има само една (1) тренировка с този състав. Цялата си подгоговка Любо проведе с "Лукойл Академик" и дори игра в двете турнета на шампионите - в Сърбия и в Кипър.

Още по-фрапиращо е, че няколко часа преди мача с "Черно море" не е ясно дали срещу варненския отбор ще играе Иван Лилов. Той пък проведе цялата си подготовка с "Балкан" под ръководството на Георги Младенов, Петър Клечков и Марин Яцински, с изключение на трите дни проби в Испания.

Очевидно проблемите, които изпитва "Лукойл Академик" с гардовете могат да наклонят везните той да се завърне там. Американецът Антонио Бъркс все още има огромни проблеми с бившия си клуб "Цървена звезда" и май няма да започне родния шампионат, докато другият гард - Ненад Джорич, се контузи на турнира в Никозия, а и треньорското ръководство не е доволно от изявите му.

Дали Иван Лилов ще играе днес за "Балкан" ще стане ясно на загрявката преди срещата. Кондиционният треньор Марин Яцински иска играчите да са готови в 17.20. Мачът с "Черно море" е от 18.00 в зала "Балкан".