В Общинския съвет са постъпили три предложения за именуване на улици – на територията на Индустриална зона „Микроелектроника“ и във вилните зони на селата Скравена и Трудовец. 


Първото е отправено от страна на част от членовете на Инициативен комитет за отбелязване на 55 години от откриването на Завода за полупроводници: инж. Цветан Коцев, инж. Веселина Кръстева, инж. Иван Илиев, инж. Живко Георгиев, Владо Ставров и инж. Михаил Димитров. Те предлагат шест улици на територията на Индустриалната зона да бъдат именувани: „Лазар Данчев“  „инж. Марин Маринов“, „Димитър Гюлев“, „проф. Иван Попов“, „доц. Симеон Христов“,  „Високи технологии“. Имената са на дългогодишни ръководители на завода, заслужили деятели на техниката и преподаватели. 


Инициативата за второто предложение е на постоянно живеещи във вилна зона „Лозята“ на село Скравена. Улиците, които ще бъдат именувани, са 26 на брой. Сред избраните имена са „Вишнева“, „Детелина“, „Пречиста“, „Манастирска“ , „Еделвайс“, „Роза“ и други.


Третото предложение е внесено от кмета на Трудовец Еленко Иванов. То е съгласувано с Обществения съвет на селото, се посочва в докладната записка. Във вилната зона на Трудовец – „Лозята“, ще бъдат именувани 33 улици. Ето и някои от предложените имена: „Балканска“, „Пенин дол“, „Васил Наков“, „Свети Георги“, „Атанас Василев“, „Свобода“, „Стамен Николов“ и други.