В общинския съвет е внесено предложение улица в кв. 177 в жк „Васил Левски” да носи името на полк. Гаврил Вълканов. Досега там не е имало административен адрес, а собственик на имот е депозирал искане да му бъде предоставен адрес на имота, който притежава.


Гаврил  Вълканов е ботевградчанин, завършил местната гимназия „Асен Златаров”. След това постъпва във Военното училище като юнкер-летец. По време на следването за показани отлични знания и физическа подготовка Гаврил е изпратен на обучителен курс в Италия. От юни до септември 1941 г. се обучава в пилотиране във Въздухоплавателната академия в Казарета, близо до Неапол, за което е получил и италианска диплома. Завършва пълния курс на Висшето военно училище и на 30.1.1942 г. е произведен в офицерски чин “подпоручик” .


Следва служба в летище Враждебна като командир на крило. На 8 юли 1942 г. е преведен на служба в 3-ти разузнавателен орляк – летище Ямбол. Със заповед от 14.09.1943 г.  е назначен за взводен командир на 4-та рота. След което е изпратен за командир на самостоятелно крило в летище Бургас. Подготвя летци, които бранят небето над София, като сам участва в няколко полета.
Веднага след 9 септември 1944 г. е изпратен на фронта и участва в Първата фаза на Отечествената война. Произведен е в чин “поручик”. На 30 януари 1945 г. е изпратен на курс в летище Телиш за обучение в каране на многомоторни самолети. С министерска заповед през 1945 г. е изтеглен в Народното военновъздушно училище (НВВУ) за командир на юнкерски взвод за летец инструктор. На 10 януари 1946 г. е назначен за командир на Школата за запасни офицери (ШЗО) в НВВУ. После е назначен за командир на юнкерска рота в НВВУ,  която подготвя новите кадри. Командва ротата до уволнението си от войската - 30.12.1947 г..  


62-ма жители на Радотина са направили подписка, с която предлагат улица „Бабин град” в селото да бъде преименувана на Иван Митински. Като мотив те изтъкват заслугите на Митински за развитието на Радотина, за посторяването на  важни административни и жилищни сгради.


До 17 януари е срокът, в който граждани и организации имат право да представят писмени възражения или нови предложения.