Доброволческите  инициативи в село Липница продължават. В основната им стоят предимно млади хора, които се връщат към корените си и милеят за родния край. Поредното им начинание е детска площадка в центъра на селото. Правят я изцяло със собствени средства и труд. 


Пясъчникът вече е готов. Катерушките са от времето на соца, но не са за изхвърляне, по думи на липчани. Те ще бъдат пребоядисани в свежи цветове, за да стане мястото още по-красиво и приятно за игра и отдих. Кметът на село Новачене ще предостави къщичка за детската площадка. От общинското предприятие БКС пък са поели ангажимент да направят ограда около нея. 


„Направата на детска площадка върху тревната площ в центъра на селото не е непосилна задача за нас. Чувстваме се удовлетворени и радостни, че и ние, като жители на селото, допринасяме за неговото облагородяване“, казаха доброволци пред наш репортер.  


Липчани споделиха още, че очакват с нетърпение да започне ремонтът на покрива на читалището. Той ще бъде извършен със средства на Община Ботевград. Парите са предвидени в общинския бюджет за тази година. 


„Имаме желание да възродим работата в читалището. Да каним самодейни състави и групи по повод традиционни празнични чествания в селото. За да са доволни всички, които присъстват – и местни, и гости, споделиха още младите ентусиасти. –Дори вече е осигурен плюш, отново дарение, за новите сценични завеси“, добавиха те.