На фона на продължаващата несигурност по отношение на това кога баскетболните зали отново ще бъдат отворени за фенове в Израел в условията на коронавирус, Макаби Тел Авив подготвя няколко варианта за възстановяване на средствата от билети за привържениците за 2020/2021.


Според информацията, Макаби ще предложи два варианта за притежателите на сезонни карти в случай, че мач бъде отменен или се играе при закрити врата - 80% възстановяване на сумата за всеки отменен двубой или възстановяване на 50% от сумата и приоритет за следващия мач в случай на ограничен капацитет. 


Ако има ограничен брой фенове, тогава ще бъдат разпределени 300 пропуска за нуждите на клуба. Следващите 1200 места ще бъдат предоставени на спонсори, а останалите 1300 места ще бъдат за притежателите на сезонни карти. 


Макаби Тел Авив е зависим от продажбите на билети и карти, тъй като те осигуряват поне половината от бюджета на клуба. Според източници на Eurohoops, сумата от приходите от пропуски за клуба е около 10 млн. евро.