Юношите на Балкан до 19 години се пребориха за място на финала в Първа дивизия! На полуфинала в Габрово днес отборът ни, воден Борислав Георгиев, показа страхотен характер и победи Академик Бултекс 99 с 92-82 след обрат в последните минути на мача. Балкан изоставаше 34 минути в мача, но в последните 4 минути върна нещата в своя полза след ударна серия 19-2.


Много силен мач за "зелените" направи гардът Георги Маринов, който наниза 39 точки (7/18 от тройката). С по 18 точки са Пино Петров и Веселин Христов, който направи дабъл-дабъл с овладените 16 борби. С 9 точки е Евгени Илиев, с 8 - Маргарит Петров.


Балкан бе с намален състав днес от 9 души, след като загуби и капитана си Христиан Кондарев, който е с разкъсани влакна на прасеца след квалификациите в Ботевград.


В другия полуфинал Славия победи домакините от Чардафон Габрово. Така утре на финала, който е от 13.00 ч., Балкан ще срещне Славия.


По същото време във Варна е финалният турнир за тази възраст - юноши до 19 години. В първия полуфинал днес воденият от Мирослав Ралчев тим на Академик детронира настоящия шампион БУБА Баскетбол със 71-64.