Баскетболният отбор на Балкан - юноши старша възраст, спечели сребърните медали на завършилия днес в столицата държавен шампионат за тази възраст. Във финалния двубой  в зала Триадица водените от старши треньора Лъчезар Диков играчи отстъпиха пред Овергаз със 70-85 (15-27, 24-19, 18-21, 13-18) и заеха второто място в крайното класиране.

За разлика от двете си предишни срещи днес момчетата в зелени екипи не съумяха да се противопоставят по най-добрия начин на своите съперници. Оранжевите от Овергаз доманираха тотално най-вече в борбата под двата коша - съвсем не бяха редки случаите, в които при едно нападение те по няколко пъти спечелваха топката. Статистиката е красноречива - 47 овладени топки за Овергаз срещу само 22 за Балкан. Това бе и главната причина да не могат да осъществят обрат в мача, както сториха това в двете си предишни срещи. Значително по-ниските баскетболисти на Балкан не можаха да се справят с двамата високи -  202 см център Антонио Илиев, който отбеляза 25 точки и хвана 10 борби, и Христо Господинов, сграбчил 15 топки под двата коша и вкарал 19 точки.

Иван Руньов бе най-резултатен за Балкан с 20 точки, , с 14 е Пламен Дончев, с 12 - Венцислав Стоев. С по 7 са Мартин Вутов, Огнян Коцев и Преслав Петков, 3 има Цветан Георгиев.

Въпреки загубата във финала постижението на юношите е с изключително висока стойност.  Те на два пъти хвърлиха бомбата този турнир. Първия път, когато в решителната битка за второто място в предварителната група победиха Евроинс Черно море с 80-69 и изхвърлиха варненци да играят за местата от 5-то до 8-мо. А снощи на полуфинала отново изненадаха специалистите, като се наложиха над Лукойл Академик със 77-75, успявайки да стопят пасив от 17 точки. В първия си мач от предварителната група А нашите се наложиха над Тунджа Ямбол с 92-78.

Председателят на треньорския съвет към БФБ Росен Барчовски връчи купата  и сребърните медали на отбора на Балкан. Отличия получиха  треньорите Лъчезар Диков и Михаил Михайлов, както и президентът на клуба Иван Гавалюгов.

Плеймейкърът на Балкан Венцислав Стоев получи приза за най-много асистенции. Той има по 6.2 средно на мач.

Друг баскетболист на Балкан - Мартин Вутов, бе включен в идеалната петица на финалния турнир, заедно с Христо Господинов от Овергаз, който бе обявен и за MVP на турнира, Планимир Дафинов и Самуел Франсис от Лукойл Академик и Алекс Симеонов от Левски.

Крайно класиране: 1. Овергаз 2. БАЛКАН 3. Лукойл Академик 4. Левски 5. Евроинс Черно море 6. Сити Юнивърсити Правец 7. Тунджа Ямбол 8. Шампион 2006

Телевизия Ботевград засне цялата финална среща и ще излъчи пълен запис утре от 21.00 ч. веднага след емисията Новини.