Председателят на земеделската кооперация в Новачене Иван Димитров не е удовлетворен от срещата с председателя на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“ Георги Терзийски, която се състоя вчера. Той изрази и недоумение по повод официалната информация, предоставена на медиите от пресцентъра на АПИ, че земеделските стопани от Новачене ще имат достъп до нивите си след модернизацията на път I-1/Е79/ Мездра – Ботевград. 


„По време на срещата не чух конкретно предложение от страна на ръководството на АПИ. Казано ни бе следното: „Ние ще видим какво можем да направим, да повдигнем пътя малко по-нагоре, а вие да минавате отдолу, завивате по посока Боженица, оттам се връщате обратно, а по-нататък Община Ботевград трябва да ви подготви полските пътища, по които трябва да стигате до блоковете си.“, сподели той.  


„От АПИ нищо не обещаха. Това, което казаха, беше с уговорката: „Ще видим какво можем да направим.“. Пред мен и зам.-кмета г-н Цветков, който също присъстваше на срещата, те не поеха конкретни обещания. Няма споразумение с АПИ. Ние не получихме сигурност и увереност, че от есента ще можем спокойно да обработваме земите си. Нашите земи са над 2000 декара. Ако не повдигнат пътя на кръстовището за Боженица и пътя за помпената станция, няма да имаме достъп до тях. Няма как да минаваме през реката“, обясни още председателят на земеделската кооперация в Новачене.


Иван Димитров съобщи, че протест на земеделските стопани ще има. Той ще се състои на 7-ми август от 8:45 часа до главен път Е-79 при Новачене.