Песните на живите членове на легендарната ливърпулска четворка "Бийтълс" ще имат нов живот във видеоигра, която позволява на хората да се престорят на променилите света на 60-те години на 20-ти век британски рокъри, съобщи АФП, цитирана от БГНЕС.

MTV Games е производител на разработената от американското студио Harmonix игра, създател на друга много популярна игра, "Рок бенд", в която играчите използват лъжливи инструменти, като победители са тези, които поддържат вярната мелодия с помощта на нотни обозначения върху екрана. Производителите на "Бийтълс" видео-играта не разкриват детайли за все още неразработената докрай нейна версия, но съобщават, че тя ще е "безпрецедентна опитна прогресия презмузиката на четиримата от Ливърпул" .

"Проектът е забавна идея, която разширява търсенето на "Бийтълс" и музиката им", заявява сър Пол Маккартни. "Радва ме хората да имат възможността да опознаят музиката отвътре". Играта бележи първия случай, когато музиката на знаковата група се включва във видеоигра. "Бийтълс" продължават да се развиват с течение на времето и колко чудесно е, че тяхното наследство ще намери естественото си развитие в 21-вия век посредством компютризирания свят, в който живеем", изтъква Ричард Старки, по-известен като Ринго Стар.

"Играта може да започва". Концепцията за видеоиграта е създадена и с помощта на Маккартни и Стар, както и на вдовицата на Джон Ленън, Йоко Оно, и на Оливия Харисън, съпруга на покойния Джордж Харисън.