На финалния турнир за момчета до 16 години, в който Балкан стана безапелационен шампион на България, Илиян Пищиков от Балкан бе обявен единодушно за най-добър играч (MVP) на финалите. На една от снимките след това значимо събитие 16-годишният Илиян е с дядо си Петър Симеонов.


Интересно е това, че и самият Петър Симеонов бе баскетболист от Балкан. На общата снимка, която е отпреди 60 години, той е с номер 12 - същия, с който играе и внукът му. А още по-любопитно е кои са останалите от този юношески отбор на Балкан.


Вляво от Петър Симеонов е Тодор Каменов. Вдясно от него са: Тодор Иванов - Чемби, треньорът Иван Колев, Маргарит Вучев - Пико, Христо Димов, а най-вдясно е многократният шампион на България в бяганията на 800 и 1500 метра и национал на България по лека атлетика Петър Кятовски.


Първият от клекналите е един от първия шампионски отбор на Балкан от 1974 година - Лазар Доновски, до него е Кънчо Иванов,третият с номер 14 е още един отличен баскетболист- Веселин Георгиев, чиято кариера премина предимно в отбора на Академик Варна, крайният вдясно е Гергин Гетов.


Снимката е направена на градския стадион, където преди много години зад южната врата имаше баскетболно игрище.