Гардът на Балкан и на националния отбор на България за младежи Илиян Пищиков получи приза „Рачо Колев – едно сърце, една игра” за най-добър млад български баскетболист за сезон 2022/2023, който спечели по-рано през годината. 

"Наградата ме мотивира да се трудя още повече и да показвам добри качества", заяви Пищиков пред сайта на Националната баскетболна лига. През това лято почти нямах време за почивка. След мачовете с националния отбор си починах 4-5 дни и след това започнахме да се подготвяме индивидуално с треньора ни Петър Златанович. Вече около месец и половина тренираме всички заедно. Мисля, че сме напълно готови за новия сезон", добави 19-годишният баскетболист на Балкан. "Надявам се да оправдавам минутите си на терена, да играя все повече и да се представям все по-добре, за да помагам с каквото мога на отбора", каза още Илиян Пищиков.


192-сантиметровият талант е деветият баскетболист, който получи приза. Той наследи Емил Стоилов, Константин Костадинов, Лъчезар Димитров, Цветомир Чернокожев, Иван Алипиев, Александър Везенков (4 награди), Димитър Димитров и Станимир Маринов.