Българският национален отбор за юноши до 18-годишна възраст финишира на 16-то място в крайното класиране на европейското първенство в Плоещ, Дивизия Б. На румънска земя селекцията на Даниел Клечков приключи с баланс от три победи и пет загуби. Все пак двама от състава на българите бяха поставени сред най-добрите в индивидуалните класации. Става въпрос за Илиян Пищиков и Христо Бъчков.


Пищиков остави отлични впечатления в северната ни съседка, като намери място в Топ 10 на две от класациите. Играчът на Балкан Ботевград попадна сред най-добрите реализатори. Гардът финишира на осмото място със средно по 16.6 точки за 8 мача. Реализаторските качества на 18-годишния баскетболист се оказаха достатъчни да се нареди и при най-добрите стрелци от наказателната линия. 192-сантиметовият стрелец е втори в подреждането с 82.9% от линията за изпълнение на наказателни удари. Той записа още по 4.1 борби и 1.8 асистенции.


 Бъчков също заслужава добри думи за своето представяне. Подобно на Пищиков, състезателят на Рилски спортист и Хебър Пазарджик приключи в Топ 10 на част от класациите. Крилото е на седмо място по борби, а срещу името му личат по 8.6 овладени под двата ринга топки за 8 срещи. 18-годишният баскетболист демонстрира точен мерник при стрелбата от игра, където финишира на третото място с 57.4%. Освен това 200-сантиметровият стрелец показа какво може и при стрелбата от средна дистанция, като се нареди на петата позиция с успеваемост от 61.9%. Той е и сред най-добрите в подреждането за най-много дабъл-дабъли, завършвайки на шестото място с 2. Роденият в Несебър състезател може да се похвали с още по 10.4 точки и 1.8 асистенции.